Kostpolitik

På Ingstrup Efterskole er vi bevidste om kostens betydning for trivsel og indlæringsevne.
Maden er sund og varieret - i tråd med dansk tradition og også i pagt med udviklingen og inspiration fra andre landes madkultur.
Vi tilbereder maden fra bunden og vi bruger færrest mulige forarbejdede madvarer. Du får spændende, velsmagende, varieret og sund mad, tilberedt af friske og sunde råvarer. Vi bestræber os på at bruge årstidens grønsager.
Desuden får du hver dag nybagt brød, frisk frugt og mælkeprodukter med lavt fedtindhold.
Vi serverer 6 måltider omd dagen.

"Eleverne skal have energi til hele dagen, og det får de fra gode og grønne råvarer"
siger Dorthe Clausen, køkkenleder på Ingstrup Efterskole

Pr. 1. januar 2016 fik Ingstrups køkken tildelt det økologiske spisemærke.

Størtedelen af det frugt, grønt og mel, der indkøbes er økologisk.
Mange økologiske varer er dyrere end konventionelle, men der indkøbes økologiske varer, hvor det giver bedst mening og skaber mest værdi.
Køkkenet vælger økologisk fordi,
-> vi bidrager til beskyttelse af natur og grundvand
-> vi får færre tilsætningsstoffer i maden, der serveres
-> Vi støtter dyrevelfærden.
-> Vi sparer os selv for rester af sprøjtemidler

Køkkentjans

For at få hverdagen til at fungere, har alle elever på skift køkkentjans. Det betyder, at der er 8-10 dage i løbet af skoleåret, hvor du ikke deltager i den almindelige undervisning men i stedet arbejder i køkkenet. Her bliver du introduceret i almen køkkenhygiejne og deltager i daglig produktion af dagens måltider sammen med faglært personale. Hvis du har en god opskrift må du gerne medbringe den :-)

Ingstrup Musik- og Idrætsefterskole har selvfølgelig elite-smiley.