Skadesforbyggende træning

Et samarbejde mellem Ingstrup Efterskole og BeneFiT Dronninglund

Ingstrup Efterskole har pr. skoleåret 16/17 etableret et samarbejde med fysioterapiklinikken BeneFiT i Dronninglund.
Formålet er et større fokus på skadesforbyggende træning for den enkelte sportsudøver og den specifikke idrætsgren.
Samarbejdet omhandler to dele:
  • en generel undervisningsdel til alle idrætselever og
  • en individuel fysisk screening af den enkelte sportsudøver indenfor sin idrætsgren.
På informationsmødet i april vil der blive udleveret træningsprogrammer tilpasset håndhold- fodbold- dance- og actionlinjen, som bør trænes henover forår og sommer, inden opstart på IE.
Under efterskoleopholdet vil fysioterapeuter også komme og undervise i bl.a. akut skadesbehandling.

Tilbud om screeninger

Den fysiske screening foretages af fysioterapeuter fra BeneFiT Dronninglund, første gang indenfor de to første uger af opholdet. Screeningerne opfølges indenfor den specifikke idrætsgren, eleven er screenet i. Efter nytår screenes eleverne igen, for at følge op på den fysiske udvikling.

Da screeningerne er tidskrævende er disse en tilkøbsdel på kr. 600,-

Læs evt. mere om fysioterapeuterne