Action - Sport - Adventure - Ingstrup Sportsefterskole

Denne linje er for dig, der kan lide at være ude i naturen, at udfordre dig selv og overskride grænser, at være fysisk aktiv, og når du elsker action, oplevelser og samarbejde.     

Fællesskab og styrkelse af kompetencer

Både drenge og piger kan vælge denne linje på Ingstrup Idrætsefterskole, hvor du lærer at samarbejde og overskride grænser samtidig med, at du er fysisk aktiv. 
I dette fag styrkes dine personlige kompetencer, og vi dyrker fællesskabet gennem en blanding af naturoplevelser og actionfyldte sportsaktiviteter. 
 
Som et nyt tiltag pr. skoleåret 16/17 har vi etableret et samarbejde med fysioterapiklinikken BeneFit i Dronninlgund. Formålet er et større fokus på skadesforbyggende træning. Læs mere her
 

Ud i naturen

På Ingstrup Idrætsefterskole arbejder vi primært med klatring i træer og på væg, landboarding på stranden, hvor du ved hjælp af en drage og vinden kan køre i høj fart og lave tricks, samt
mountainbike i vores skønne område med mange gode ruter.
Derudover vil du også komme til at prøve kræfter med andre aktiviteter så som rappelling, minidykkerkursus, reparation af cykel og orienteringsløb.
Udover dette har vi på linjen et godt samarbejde med Aalborg Flyvestation, hvor vi i løbet af året er aktive medier i øvelser for militæret.
Af sikkerhedsmæssige årsager er der både praktiske og teoretiske elementer i undervisningen. Du lærer bl.a. om vindforhold, sikkerhed, udstyr samt førstehjælp.

Adventure

I løbet af året vil du desuden komme til at deltage i konkurrencer, hvor der dystes i diverse races.
Action-sportslinjen er også med til at planlægge et adventurerace for de andre elever på skolen i slutningen af skoleåret. Du behøver ingen forkundskaber for at vælge linjen, når blot du har viljen og lysten til at bevæge dig og overskride grænser.
Deltagelse i faget kræver dog egen mountainbike og en godkendt cykelhjelm med beskyttelse ved nakken. Ellers stilles alt andet udstyr til rådighed.