Kostpolitik

På Ingstrup Efterskole er vi bevidste om kostens betydning for trivsel og indlæringsevne, hvor vi serverer 6 måltider om dagen.

Maden er sund og varieret - i tråd med dansk tradition, men også med inspiration fra andre madkulturer. Desuden følger vi udviklingen inden for fødevarestyrelsens kostråd, bl.a. i forhold til fuldkorn, frugt og grønt, samt energifordelingen i måltiderne.

Vi tilbereder maden fra bunden og vi bruger færrest mulige forarbejdede madvarer. Vi vil servere spændende, velsmagende, varieret og sund mad, tilberedt af friske råvarer. Vi vil bestræbe os på at bruge årstidens grøntsager.

Bæredygtighed

Vi tilstræber løbende, at udvide vores initiativer, i forhold til at blive mere bæredygtige i vores dagligdag:

I 2016 fik vi bronzemærket i Økologi, da 30-60% af vores indkøb er økologisk.

Vi arbejder dagligt med elevernes bevidsthed omkring madspild, blandt andet med fokus på deres egne portionstørrelser, vejning af madrester efter måltiderne, samt læring om fuld anvendelse af råvarerne i madlavningen.

Der ud over har vi fokus på begrænsning af engangsservice til større arrangementer, men også i dagligdagen; hvor eleverne bl.a. medbringer egen drikkedunk for at undgå brug af engangsvandflasker.

Køkkentjans 2020

Fra skoleåret 20/21 har vi søgt om at være med i projektet ”Køkkentjans”, for at øge dialogen mellem fagfolk og elever:

”Madkulturen og Efterskoleforeningen er gået sammen om et projekt, hvor ialt 64 efterskoler over 3½ år - til og med skoleåret 20/21 - skal give de unge efterskoleelever lysten og modet til at tage vare på mad, måltider, sig selv og hinanden.” efterskoleforeningen.dk/efterskolerneskoekkentjans

Ingstrup Musik- og Idrætsefterskole har selvfølgelig elite-smiley.