Elsker du musik, så er det her, du skal være

Ingstrup musikefterskoles musiklinie er for dig, der brænder for musik. Den er for dig, der gerne vil fordybe dig og blive bedre til dit instrument eller til at synge.

Du vil også blive en del af et større fællesskab med aktiviteter for hele skolen. Se mere her.

På Ingstrup Musikefterskole har du mulighed for at øve dig og spille med andre, hver dag - hele året.

Sammenspil og individuel undervisning

Vi har 5 øvelokaler, en koncertsal og 2 lydstudier, hvor du har mulighed for at indspille dine sange i høj kvalitet, som du kan lægge på Soundcloud, Facebook eller din telefon. Eller lave musikvideoer til Youtube. Så kan du og dine kammerater gå og lytte til dit seneste hit.
 
Sanger/Musiker
Undervisningen på musiklinjen foregår dels i sammenspilsgrupper og dels som individuel undervisning.
I den individuelle undervisning bliver du udfordret til at udforske dit instrument, både praktisk og teoretisk, og du får udvidet din forståelse og dine evner, uanset om du er sanger eller instrumentalist.
I sammenspilsgrupperne øver vi det at lære at spille sammen og lytte til hinanden, og samtidigt lærer du om andre instrumenter end dit hovedinstrument.
Du vil desuden få en generel undervisning i hørelære, rytmeforståelse, musikteori og musikhistorie.
Du kommer dels til at spille og synge i forskellige stilarter i sammenspilstimerne, og dels lægger vi stor vægt på, at du også lærer at skrive dine egne sange og melodier. Det gør vi, fordi vi mener at det er vigtigt at kunne bruge musikken som et kreativt redskab til at formidler dine følelser og meninger.
 
Producer
Du kan også vælge musiklinjen for at blive producer. Her bruger vi mere tid på at sætte os ind i studiets mange muligheder og komponere elektronisk musik. Det kan være indenfor mange genrer, og også her stifter du bekendtskab med den nødvendige musikteori og akkorder. P.t. kører vi Logic og Ableton Live, som også kan afvikle numre live.
 

 

Er musiklinjen noget for dig?

Uanset om du vil spille/synge eller producere bliver alt, hvad vi laver selv indspillet vi i vores studie. Som en naturlig del af dette bliver du også undervist i relevant sangskrivningsteori og studieteknik. Hvert år deltager vi i DM i sangskrivning for efterskoler.
Formålet med det hele er også at komme ud og trykke den af - også for producere. 
Du kommer til at optræde på og uden for skolen, til fællestimer, arrangementer med andre musikefterskoler og lignende. Bl.a. deltager vi på Aftrykfestivalen og i udtagelse af Bandbattle i Aalborg.
Derfor er en del af musikholdets undervisning også fokuseret på at gøre dig mere sikker i at optræde.
Vi har noget til dig, uanset om du lige er begyndt at spille på dit instrument eller er super øvet og gerne vil videre med musikken og evt. ind på MGK eller konservatoriet og for dig, som bare har siddet og nørdet med beats på en computer og gerne vil videre med det.
 
Mange gange vil der mulighed for at kombinere to linjefag. Se mere her
Kom og se skolenFå en snak med musikeleverne og se musikhusetTilmeld dig vores besøgsaften her