Idraet Blue

Idræt

For dig der gerne vil åbne øjnene for nye sportsgrene, men samtidig dyrke de kendte! 

Du kommer til at udfordre dig selv, afprøve grænser, være fysisk aktiv, og opbygge et fællesskab gennem samarbejde og oplevelser.

Du behøver ingen forkundskaber for at vælge linjen, når blot du har viljen og lysten til at bevæge dig og afprøve nye sportsgrene – vi har idræt fire gange om ugen.

Forside Surf

Idræt på Ingstrup Efterskole

På Idrætslinjen dyrker vi fællesskabet gennem en blanding af idrætsaktiviteter og oplevelser.

Både drenge og piger kan vælge denne linje, hvor vi primært arbejder med styrkelsen af kompetencer i sportsgrene som klatring, bowcombat, kite landboarding, fitness, surfing, men også sportsgrene som badminton, volleyball og basketball.

Derudover vil du også komme til at snuse til andre fysiske aktiviteter, som kunne være wakeboard, karate, dykning samt diverse stævner og races.

G2A2677
IE Action Drage 026

Faciliteter

Idrætslinjen benytter selvfølgelig natur, der omgiver skolen: Stranden og klitterne giver sig selv, når der er kite landboarding og surfing på programmet. Derudover bruger vi meget det 12 meter høje udendørs klatretårn samt andre udendørsområder. 

Da Vesterhavet ligger lige uden for døren, er det oplagt, at vi bruger tid på at surfe. Vi har dog ikke en surf-instruktør, men så er det godt, at de har flere af dem i Løkken, som ligger i kort afstand fra skolen. 

Her samarbejder vi med North Shore Surf. Vi surfer i sensommer og forår/sommer - er vejret ikke til at komme på surfbrættet, så træner de anden relevant træning med jer. 

Læs mere om faciliteterne

"Det fedeste ved idrætslinjen er helt klart de mange forskellige aktiviteter, vi laver, og vi har et super godt sammenhold. Vi har en strand 1 ½ km. herfra, som vi gør godt brug af, og så har vi et mega fedt klatretårn".

 

Malou, idrætslinjen årg. 20/21

Klatretårn (1)
Bowcombat
IE Action Drage 017
R6 0593
G2A2757
177625080 10151573654389995 8944142920903881895 N

Du kan kombinere to linjefag

Se mere her

På Standen Håndstand (2)

Ud i naturen 

Mange af vores aktiviteter er vejrbetinget og foregår ude, så du skal kunne lide at være ude i naturen. I løbet af året vil du desuden få mulighed for at deltage i efterskolestævner som NM i volleyball, basketball, floorball eller badminton.

Idrætslinjen er også med til at planlægge et eller flere idrætsdage for gæster på skolen.

Da der er elementer af outdoor og adventure på linjen, vil du af sikkerhedsmæssige årsager lære om vindforhold, sikkerhed, udstyr samt førstehjælp.

Deltagelse i faget kræver dog godkendt cykelhjelm med beskyttelse ved nakken. Ellers stilles alt andet udstyr til rådighed.