Musik Blue

Musik

Elsker du musik, så er der her, du skal være!

Ingstrup Efterskoles musiklinje er for dig, der brænder for musik og gerne vil blive bedre til at spille, synge og/eller producere musik. På Ingstrup Efterskole har du mulighed for at øve dig og spille med andre samt arbejde i studiet hver dag - hele året. 

Vi har linjefag fire gange om ugen og derudover har du mulighed for at vælge musik som periodefag, som er individuel undervisningstid med sang eller et instrument.

Musik på Ingstrup Efterskole

Sanger/musiker/Producer

 

Undervisningen på musiklinjen foregår dels i sammenspilsgrupper og dels som individuel undervisning.

I den individuelle undervisning bliver du udfordret til at udforske dit instrument, både praktisk og teoretisk, og du får udvidet din forståelse og dine evner, uanset om du er sanger eller instrumentalist. I sammenspilsgrupperne øver vi det at lære at spille sammen og lytte til hinanden, og samtidigt lærer du om andre instrumenter end dit hovedinstrument. Du vil desuden få en generel undervisning i hørelære, rytmeforståelse, musikteori og musikhistorie.

Du kommer dels til at spille og synge i forskellige stilarter i og vi lægger stor vægt på, at du også lærer at skrive dine egne sange og melodier, så du kan bruge musikken som et kreativt redskab til at formidle dine følelser og meninger.

Du kan også vælge musiklinjen for at blive producer. Her bruger vi mere tid på at sætte os ind i studiets mange muligheder og komponere elektronisk musik. Det kan være indenfor mange genrer, og også her stifter du bekendtskab med den nødvendige musikteori og akkorder. P.t. kører vi Logic og Ableton Live, som også kan afvikle numre live.

IE Musik 001
Trommespiller

Faciliteter

Uanset om du vil spille/synge eller producere, bliver alt, hvad vi laver selv, indspillet i vores studie. Som en naturlig del af dette bliver du også undervist i relevant sangskrivningsteori og studieteknik. Hvert år deltager vi i DM i sangskrivning for efterskoler.

Vi har et stort musikhus med fem øvelokaler, en koncertsal og to lydstudier. I lydstudierne har du mulighed for at indspille dine sange i høj kvalitet, som du kan lægge på Soundcloud, Facebook eller din telefon. Eller lave musikvideoer til Youtube, så kan du og dine kammerater kan gå og lytte til dit seneste hit.

Læs mere om faciliteterne

”Det er rart at vide, at hvis jeg keder mig, eller føler mig overvældet af alle menneskerne, så kan jeg bare gå over i musikhuset og enten sætte mig til at spille klaver eller sætte mig til at lære at spille guitar. Jeg kan selvfølgelig også synge karaoke med et par venner”.

 

Laura Elise, musiklinjen årg 19/20

DSC2808
249288633 10151639289244995 3546256035333668914 N
G2A5318
Musik På Ingstrup Efterskole
Musikdreng I Blåt Lys
120347546 10151482507654995 6987692835587099321 O
Tre Drenge Rapper

Optræden

Formålet med det hele er også at komme ud og trykke den af - også for producere. 

Du kommer til at optræde på og uden for skolen, til fællestimer, arrangementer med andre musikefterskoler og lignende. Bl.a. deltager vi til “Aftryk” en musikfestival for efterskoler og i Bandbattle i Aalborg. Derfor er en del af musikholdets undervisning også fokuseret på at gøre dig mere sikker i at optræde.

Vi har noget til dig, uanset om du lige er begyndt at spille på dit instrument eller er super øvet og gerne vil videre med musikken og evt. ind på MGK eller konservatoriet. Men det er også for dig, som bare har siddet og nørdet med beats på en computer og gerne vil videre med det.

Du kan kombinere to linjefag

Se mere her