Hovedbygning Bagfra

Om skolen

Ingstrup Efterskoles formål er at drive en efterskole, der er grundtvigsk inspireret, og gennem kostskolens fællesskab og undervisningsformer give eleverne en personlig udvikling og modning samt nye kundskaber.

DSC 0036

Den fine gamle hovedbygning er nænsomt restaureret og indeholder i dag administration og klasseværelser.

I spisesalen spiser vi alle sammen, og vi sidder med vores kontaktgruppe. Der er et topmoderne nyt køkken, og her vil du også komme på dine dage med køkkentjans. Ved køkkenet er der et vaskehus, hvor du kan vaske dit tøj.

I det tilstødende lokale ”Fælleren” med flydesofaer, bordfodbold, pool og bordtennis hygger man sig sammen.

Vi har to værelsesbygninger, hvor man bor på 2,3 og 4-mands værelser. Alle værelser har eget toilet og bad. Værelserne indeholder køjesenge, skriveborde, tøjskabe og værdiskabe. Piger og drenge er blandet i bygningerne, dog ikke på værelserne

Musiklinjen holder til i det store musikhus. Her er fem øvelokaler og to lydstudier, hvor du kan indspille dine sange i høj kvalitet. Der er også en stor koncertsal, hvor vi mødes til bla. fællestimer, hører foredrag og koncerter.

Der er rigelig mulighed for at dyrke idræt. Vi har en veludstyret idrætshal, som lægger op til flere former for sport. Det hele er samlet på et sted, så her finder du både plads til håndbold, floorball, volleyball, fitness, bordtennis og dansesal. Ved hallen finder du beachbaner og fodboldbaner - både kunstgræs og natur. På skolen ser du det 14 meter høje klatretårn, hvor du kan lære at klatre. Ved tårnet er der en stor bålplads, hvor vi mødes til bålmad og sang.

Faktaboks

Antal elever: 142

Klasser: En 9. klasse & fem 10. klasser

Antal lærere: 15

Øvrig personale: 12

Værdigrundlag

Vi anser det for vigtigt, at eleverne opdrages til respekt og ansvarlighed i forhold til sig selv og andre. Vi mener, at eleverne gennem det faglige og menneskelige engagement forberedes til videre uddannelse, ligesom deres virkelyst og evner til at indgå i et demokratisk samfund udvikles.

Luftfoto

Skolens historie - et stykke Danmarkshistorie

Ingstrup Efterskole blev stiftet i 1980. Vi har til huse i en gammel historisk bygning ”Kettrupgård”. Her er blevet drevet landbrug og skudehandel, og den nuværende hovedbygning blev opført i 1857. Fra 1899 blev der drevet badehotel frem til 2. verdenskrig, hvor tyskerne besatte gården i 3 år. Efter krigen boede der hollandske flygtninge, indtil Undervisningsministeriet, senere København Kommune, overtog bygningerne og brugte dem som skolehjem for unge drenge, hhv. skolehjem for særligt vanskelige drenge og til slut institution for unge kriminelle og narkomaner.

I 1980 starter Ingstrup Efterskole på det gamle kommunekontor i Ingstrup og i 1982 købes Kettrupgård. Bygningerne er blevet moderniseret løbende, og der er investeret betydeligt i nye faciliteter og bygninger, således skolens fysiske rammer i dag fremstår moderne og indbydende.