DSC 0012

Kostpolitik

På Ingstrup Efterskole er vi bevidste om kostens betydning for trivsel og indlæringsevne, hvor vi serverer 6 måltider om dagen.

Maden er sund og varieret - i tråd med dansk tradition, men også med inspiration fra andre madkulturer. Desuden følger vi udviklingen inden for fødevarestyrelsens kostråd, bl.a. i forhold til fuldkorn, frugt og grønt samt energifordelingen i måltiderne. 

Vi tilbereder maden fra bunden og vi bruger færrest mulige forarbejdede madvarer. Vi vil servere spændende, velsmagende, varieret og sund mad tilberedt af friske råvarer. Vi vil bestræbe os på at bruge årstidens grøntsager.

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter

Anders (2)

Bæredygtighed og Økologi

Vi tilstræber at udvide vores initiativer løbende i forhold til at blive mere bæredygtige i vores dagligdag:

Vi har bronzemærket i Økologi, da 30-60% af vores indkøb er økologisk. 

Vi arbejder dagligt med elevernes bevidsthed om madspild bl.a. med fokus på deres egne portionstørrelser, samt læring om fuld anvendelse af råvarerne i madlavningen.

120307558 10151482508154995 1568729788316879953 O
Skolefrugt
Kost 2
Kost 1
Kost 3
Webbannere Knoldselleri 300X250 Min (1)
120330217 10151481851054995 1921324460181063916 N

Køkkentjans 2020 

Fra skoleåret 20/21 har vi søgt om at være med i projektet ”Køkkentjans” for at øge dialogen mellem fagfolk og elever: 

”Madkulturen og Efterskoleforeningen er gået sammen om et projekt, hvor i alt 64 efterskoler over 3½ år - til og med skoleåret 20/21 - skal give de unge efterskoleelever lysten og modet til at tage vare på mad, måltider, sig selv og hinanden.”

Læs mere her