Sylte dag på Ingstrup Efterskole
Traditioner er vigtige at holde ved. Derfor blev der igen i år, afholdt den traditionsrige syltedag på IE. Eleverne bidrog med fantastisk humør, engagement og nysgerrighed.
Syltning er en gammel tradition, der har vundet ind i tiden igen. men...
Hvorfor syltede man egentligt i gamle dage?
I århundreder har vi præserveret fødevarer for, at de skulle holde længere, end råvarerne var i sæson, og der blev syltet, saltet, fermenteret og henkogt i alle danske hjem. For det var typisk husmorens ansvar at sikre, at der var god og nærende mad på bordet – også i de kolde vintermåneder. Syltningen er derfor en længe kendt måde at konservere sommerens overflod af frugt, bær og grønt til den kølige og mørke tid. Når man sylter, bevarer man samtidig langt størstedelen af alle de gode næringsstoffer, vitaminer og mineraler, og det var derfor ikke blot for smagens skyld, at man henkogte sommerens frugt og bær.
Det er blandt andet derfor, vi på Ingstrup Efterskole synes det er vigtigt at lære vores unge mennesker, omkring denne konserveringsmetode. Samtidig får de øget kendskab til råvarerne samt processen inden vi spiser de syltede produkter.